3 tips als je van plan bent om te gaan sneeuwwandelen in Zweden

3 tips als je van plan bent om te gaan sneeuwwandelen in Zweden

Als je op zoek bent naar een geweldige sneeuwwandelvakantie, dan is Zweden de perfecte plek om te bezoeken. Met prachtige schilderachtige uitzichten en pittoreske besneeuwde bergtoppen is het land een ideale plek voor een indrukwekkende sneeuwwandeling. Maar voordat je aan je avontuur begint, is het belangrijk om je goed voor te bereiden. In dit artikel lees je 3 tips als je wil gaan sneeuwwandelen in Zweden.

Tip 1. Kies de beste reisperiode

Eén van de belangrijkste onderdelen van het plannen van je sneeuwwandelvakantie is het vinden van de beste reistijd, dus wanneer moet je precies gaan? Het skiseizoen in Zweden begint in december en eindigt in april. In de maanden december tot en met februari heb je sneeuwgarantie, maar ook in de maanden eromheen kun je (vaak) van de sneeuw genieten. 

Wil je graag genieten van het noorderlicht? Dan zijn vooral de maanden februari en maart aanraders. Maar, welke maand je ook gaat: er is altijd genoeg te zien en je kunt optimaal genieten van de mooie natuur die zweden te bieden heeft.

Tip 2. Bepaal of je alleen gaat of met een groep

De volgende stap bij de voorbereiding van jouw sneeuwwandelvakantie is beslissen of je alleen of met een groep op reis gaat. Solo gaan heeft zo zijn voordelen. Zo kan het je helpen om je op jezelf te concentreren en onafhankelijkheid op te bouwen. Maar je moet dan wel goed weten wat je doet en ervaring hebben met sneeuwwandelen. Je moet namelijk goed op de hoogte zijn van lawinegevaar, maar ook verdwalen is een risico.

Een veiligere optie is dan ook om op pad te gaan met een ervaren gids. De gids weet wat de veiligste wandelroutes zijn en is altijd goed op de hoogte van de weersvoorspellingen en de eventuele risico’s die hierbij horen. Maar naast de veiligheid kan een groepsreis ook zorgen voor dat extra stukje gezelligheid. Aan het einde van de wandeldag kun je met elkaar ervaringen uitwisselen en samen eten.

Tip 3. Zorg voor een goede uitrusting

Het hebben van de juiste uitrusting kan je reis maken of breken, vooral bij koud weer! Warme kleding van goede kwaliteit en waterdichte sneeuwschoenen zijn essentieel als het gaat om comfortabel blijven tijdens een sneeuwwandeling. 

Een paar goede handschoenen en een muts zijn ook handig, want die helpen je handen en hoofd warm te houden, zelfs als de temperatuur onverwachts daalt. Ook wandelstokken met een sneeuwteller en de zogenoemde lawine 3-eenheid zijn belangrijk. Deze bestaat uit een schep, een lawinepieper en sonde. Met deze items kun je iemand die bedolven is onder de sneeuw opsporen, wat ook zorgt voor een extra stukje veiligheid.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.