Bereikbaarheid

Bereikbaarheid

Per auto naar Zweden

Wanneer je vanuit Nederland per auto naar Zweden reist, dan zijn er verschillende mogelijkheden. Besef wel, dat welke mogelijkheid je ook kiest, de reis met de auto naar Zweden erg lang is. Je zal lang moeten rijden, en je krijgt op een enkele uitzondering na, ook te maken met een veerdienst. De enige route waarbij je geen veerdienst hoeft te gebruiken, is via Duitsland, Denemarken, via de Öresundsbrug naar Zweden. De Öresundsbrug is een een tolbrug!

De route die je via Denemarken en de Öresundsbrug naar Zweden brengt is de meest gebruikte. Ook het meeste vrachtverkeer naar Zweden neemt deze route.

Vanuit Nederland rijdt je eerst naar Hamburg in Duitsland.Vanaf Hamburg kan je kiezen om via het Deense Odense naar Kopenhagen te rijden, of vanaf het Noord-Duitse Puttgarden naar het Deense Rødby te varen en vanaf hier via Kopenhagen en over de Öresundsbrug naar Malmö.

Wil je liever vanaf Denemarken met de veerdienst, zijn er vanaf Denemarken diverse mogelijkheden: Frederikshavn – Göteborg, Grenå – Varberg of Helsingør – Helsingborg. Wil je helemaal niet via Denemarken rijden, kan je vanaf het Duitse Kiel naar Göteborg varen.

Per vliegtuig naar Zweden

De meeste vakantiegangers die vanuit Nederland naar Zweden reizen, doen dit gemakkelijk per vliegtuig. Er zijn verschillende vliegvelden in Zweden, die verspreid liggen over het hele land. Vanaf Schiphol gaan er dagelijks vluchten naar verschillende bestemmingen in Zweden, en ook vanaf verschillende vliegvelden net over de Nederlandse grens, gaan er dagelijks vluchten naar diverse bestemmingen in Zweden.

De belangrijkste vliegvelden in Zweden zijn Stockholm – Bromma, Arlanda, Nyköping – Skavsta .

Op de meeste vliegvelden vliegen zowel low-budget airlines als reguliere maatschappijen. Het is dus mogelijk om tegen relatief lage kosten naar Zweden te vliegen.

Per Bus of trein naar Zweden

Vanuit Nederland kan je met comfortabele internationale treinen naar Zweden reizen. Ook kan je vrij goedkoop naar Kopenhagen in Denemarken met de trein, en vandaar met de Zweedse spoorwegen naar alle bestemmingen in Zweden. Dit laatste is het goedkoppste alternatief. Wat betreft de bus, zijn er een aantal aanbieders die je graag met de bus naar Zweden wilen vervoeren naar steden als Göteborg, Stockholm en enkele andere steden.

Geen reactie's

Geef een reactie