De beste gebieden in Zweden om met de auto te verkennen

De beste gebieden in Zweden om met de auto te verkennen

De zomer komt er weer aan en we maken ons klaar voor een mooie nieuwe vakantie. Zweden is bij uitstek een fantastische locatie voor je zomervakantie, omdat het het ideale land is om wat langer te verblijven. Zweden kun je fantastisch met de auto verkennen. Je kunt zelf met de auto gaan, maar bijna overal ter wereld kun je ook een auto huren, zo kun je bijvoorbeeld een auto huren in Malaga, maar ook bijna overal in Zweden. Dit zijn de mooiste gebieden in Zweden om met de auto te verkennen.

Zweedse steden

De meeste mensen zullen richting Zweden gaan om de prachtige natuur te kunnen bewonderen, maar we mogen ook absoluut niet vergeten dat Zweden werkelijk prachtige steden kent. Een auto huren bij bijvoorbeeld Easyterra is een fantastisch idee als je de Zweedse steden wilt verkennen. Stockholm is bruisend en moet je absoluut een keer gezien hebben, maar ook Malmö verdient een plekje in je roadtrip. Voor een kort bezoek biedt deze stad fantastische architectuur en leuke winkels. Ook Göteborg, de tweede grootste stad van Zweden, is met zijn ligging aan de kust een absolute must see. 

Ruige kustlijnen

Wanneer je met de auto door Zweden rijdt, zijn de ruige kustlijnen van het zuiden van Zweden een absolute must see. Het uitzicht is werkelijk adembenemend. Wanneer je door het zuiden van Zweden rijdt, ga dan absoluut naar de bekende kliffen van Kåseberga. Hier vind je het monument van Ales Stenar, waar 67 reusachtige stenen staan opgesteld in de vorm van een schip. Een prachtige plek om de mooiste en meest jaloersmakende vakantiefoto’s te maken.

Landelijke gebieden

Hoewel we bij Zweden vaak denken aan ruige kusten, kent het binnenland van Zweden ook prachtige plekken die absoluut een bezoekje waard zijn. Zo kent ook Zweden een prachtige landelijke agrarische sector en is het heerlijk om langs de velden te rijden, maar het is ook zeker de moeite waard om één van de vele prachtige nationale parken te bezoeken. Sarek national park wordt gezien als het mooiste natuurgebied van Zweden. Deze uitgestrekte wildernis is net zo groot als onze provincie Limburg. Dierenliefhebbers kunnen hun hart ophalen in Zweden. Zo vind je in de bossen van Dalarna een groot berenpark, waar je veilig wilde bruine beren kunt bewonderen en kun je in Värmland Moose park op zoek naar Elanden. 

Zweeds Lapland

Wanneer je wat langer in Zweden bent is het een fantastisch idee om ook een bezoekje te brengen aan Zweeds Lapland. Voor de zomermaanden is Lapland wat minder interessant, maar in de wintermaanden is Lapland een werkelijk sprookje, waar je in de uitgestrekte sneeuw allerlei winterse activiteiten kunt ondernemen. Maak bijvoorbeeld een tocht met een huskyslede of bekijk het Noorderlicht. Lapland kun je het beste bezoeken in februari of maart. Omdat Lapland dicht bij de Noordpool ligt, zijn de dagen in de winter extreem kort. In de maanden februari en maart is het land niet volledig gehuld in duisternis en kun je genieten van het winterse sprookje.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.