De positieve effecten van een vakantie in Zweden voor je gezondheid

De positieve effecten van een vakantie in Zweden voor je gezondheid

Zweden is een prachtige bestemming om naartoe te gaan op vakantie. Niet alleen om de geweldige natuur, maar uiteraard ook om de rust die er eigenlijk door het hele land heerst. Het maakt daarbij niet uit of je nu kiest voor een heerlijk ontspannen verblijf in de Zweedse bossen of je voorkeur toch uitgaat naar een actieve vakantie die vol zit met allerlei te gekke avonturen. Omdat Zweden niet alleen een ware lust voor het oog is, maar ook een positieve uitwerking heeft op zowel onze mentale als fysieke gezondheid, willen we graag een aantal van deze voordelen met je bespreken.

Ontspanning

Als je het ons vraagt, is misschien wel het belangrijkste voordeel van een vakantie naar Zweden, het gevoel van ontspanning dat je ervaart. De rust die de natuur uitstraalt, is heerlijk om even te ontsnappen aan de dagelijkse sleur en ook drukte in Nederland. Stel dat je bijvoorbeeld een zware operatie hebt gehad aan je borsten, dan is het niet alleen fysiek enorm zwaar, maar ook mentaal. Het moeten passen en aanschaffen van een beha voor prothese gaat je natuurlijk ook mentaal niet in de koude kleren zitten. Hoe fijn is het dan dat je er even lekker tussenuit kunt en samen met je partner door de natuur kunt lopen en kunt praten over hetgeen wat jullie allemaal is overkomen en nog te wachten staat.

Kwaliteit van lucht

Als we denken dat de lucht in Nederland zuiver is, dan is Zweden helemaal een aanrader. Niet voor niets behoort de lucht in dit land tot de zuiverste ter wereld. Vooral voor mensen met luchtwegproblemen is dit dus een verademing in de breedste zin van het woord. De voornaamste reden dat de lucht hier zo zuiver is, komt door het feit dat het land weinig industrie heeft en veel open ruimtes. Vooral mensen met ademhalingsproblemen, zoals astma of allergieën, kunnen enorm profiteren van de schone lucht in Zweden.

Goed voor het immuunsysteem

Zweden staat bekend om zijn traditionele Zweedse sauna’s, een belangrijk onderdeel van de Zweedse cultuur. Deze sauna’s hebben vele voordelen voor je gezondheid, waaronder het versterken van je immuunsysteem. Door regelmatig een sauna te bezoeken tijdens je verblijf in Zweden, kun je verkoudheid en griep verminderen en zelfs voorkomen. Daarnaast is het ook goed voor bijvoorbeeld littekens en andere lichamelijke ongemakken. Stel dat je net bent geholpen aan je borsten en je moet een bh na operatie dragen ter ondersteuning van je borsten, dan kan een sauna je ontzettend goed doen. Het enige waar je wel even op moet letten, is of alles al voldoende is genezen. Twijfel je hierover, dan kun je het beste even aan je huisarts vragen of je naar de sauna mag of niet.

Positieve invloed op mentale gezondheid

Je kunt je fysiek wel fit voelen, maar mentaal is natuurlijk net zo belangrijk. Door naar Zweden op vakantie te gaan, zul je merken dat je alleen al bij het zien van de prachtige natuur een stuk vrolijker wordt en dan moet je er nog doorheen. Alleen al de geur van de frisse natuur werkt direct positief door op ons brein en voelen we ons dus een stuk beter.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.