Midden-Zweden

Midden-Zweden

Midden-Zweden is het gebied rond de hoofdstad Stockholm, met aan de oostkant de Oostzee. Een mooie bijnaam voor dit gebied is ‘het kloppend hart van Europa’.

Een wonderbaarlijk mooi gebied dat landschappelijk gezien heel veel heeft te bieden, met natuurlijk Stockholm als de Parel in het midden. Midden-Zweden biedt een mooie combinatie tussen cultuur, het stadse leven en natuur, iets waardoor het gebied enorm populair is bij toeristen.

Falun

In het noorden van Midden-Zweden ligt de grote kopermijn in Falun, Werelderfgoed van de Unesco. Dankzij de mijn kon Zweden uitgroeien tot een grote mogendheid, zo’n 300 jaar geleden.

Falun is echter ook bekend om één van haar grootste inwoners, de beroemde Zweedse schilder Carl Larsson.

Cultuur

Wil je een stukje cultuur opdoen tijdens je vakantie, dan zit je in Midden-Zweden precies op de juiste plek. Tal van bezienswaardigheden en attracties sieren de regio, en natuurlijk is daarin Stockholm van groot belang. Het is immers de belangrijkste culturele bestemming binnen Europa.

De stad heeft enorm veel te bieden, diverse musea, theaters, evenementen, dans en nog veel meer.

Natuur en watersport

Midden-Zweden kan door onder andere zijn archipel en oostelijke kustlijn, een uniek gebied bieden voor natuurliefhebbers en watersporters. Tienduizenden eilandjes en scheren, waarbij bijna ieder eilandje zijn eigen karakter zal tonen.

De regio is dan ook een el dorado voor zeilers en iedereen die van water of watersport wil genieten. Veel eilandjes kan je gemoedelijk met de boot bereiken, en ook het zeilen tussen de vele eilandjes door, is een unieke ervaring die je niet snel zal vergeten.

Klein stadjes, rustieke dorpjes en oude vissershaventjes. Diverse leuke restaurants waar je uitstekend kunt eten, en diverse evenementen en amusement.

Een spectaculaire natuur in de zomer, maar misschien juist in de winter nog wel meer, hoewel het één en ander minder makkelijk toegankelijk is. Het gebied staat overigens ook bekend om de vele vogelsoorten.

Geen reactie's

Geef een reactie