Natuur Zweden

Natuur Zweden

Zweden heeft een unieke natuur. De helft van het land wordt bedekt door bossen, met daarin voornamelijk naaldbomen zoals dennen, lariksen en sparren.

Plantenwereld

Natuurlijk is de zomer qua natuurbeleving een stuk anders dan in de koude winters. Immers, het zomerseizoen is het groeiseizoen, en de periode waarin de meeste bloemen in bloei staan. Dan, maar dat is natuurlijk ook persoonlijke smaak, is Zweden op haar mooist. Prachtige velden, vol met bloeiende bloemen zoals margrieten, de echte klaproos en diverse soorten veldbloemen.

En Zweden kent diverse wilde vruchten zoals frambozen en bosbessen, waarvan het goed genieten is in deze periode. Zweden is goed bezig met de bescherming van de natuur, onder andere in diverse nationale parken, waar je al dit moois nog beter kunt bewonderen.

Dieren

En als je binnen Europa op zoek wilt naar echte wilde dieren, dan kan je in Zweden je hart ophalen, hoewel je natuurlijk geen garantie hebt de wilde dieren ook echt te kunnen zien in het wild.

Vrij zeldzaam zijn beer, lynx en veelvraat, en je hebt simpelweg meer kans om een een eland of een lemming te zien. Vooral dit laatste diertje maakte Scandinaviƫ bekend, doordat men vroeger dacht dat lemmingen in grote getallen over de kliffen heen naar beneden doken, om zo massal de dood te kiezen. Niets blijkt echter minder waar.

Zweden kent verder meer dan 300 vogelsoorten, en in de diverse meren en de zee diverse vissoorten. Uniek aan de kust zijn verder de grote groepen zeehonden.

De meeste dieren zul je misschien niet in het wild kunnen zien, een goed alternatief in dit geval is de Kolmarden dierentuin in Norrkoping, waar in ieder geval een deel van deze dieren te zien is.

Winter en Zomer

De zomers zijn in Zweden vergelijkbaar met Nederland, waarbij het in het noorden van Zweden vaak wat minder warm is dan in het zuiden, maar temperaturen van 27 graden kunnen in de zomer met gemak gehaald worden.

De winter is echter van geheel andere aard. De temperaturen kunnen dalen tot 35 graden onder nul, maar ook hier is het in het noorden kouder dan in het zuiden, dat profiteerd van de warme golfstroom.

Geen reactie's

Geef een reactie