autorijden in Zweden

Reizen met de auto naar Zweden

Reizen met de auto kan heel rustgevend zijn. Je hebt de vrijheid om te stoppen wanneer je maar wilt, en het is relatief eenvoudig om onderweg overnachtingen te plannen. Bovendien zie je onderweg veel interessante dingen. Zin om naar Zweden te rijden? Het is niet nodig om de bus te nemen – of te vliegen. Ga met de auto en je bent iedereen voor.

Waarom met de auto naar Zweden

Zweden is een prachtig land dat de reiziger veel te bieden heeft. Het heeft gematigd weer, heerlijk eten en drinken, een prachtig landschap en vele unieke culturele attracties. Autorijden is een soort vrijheid op wielen. Je bent ontspannen en comfortabel, je zult onderweg verschillende delen van Zweden zien, en ook andere landen. En het beste van alles is dat je zelf kunt kiezen waar je heen gaat!

Hier is een lijst met de beste autoroutes van Nederland naar Zweden

De afstand van Duitsland naar Denemarken is relatief lang, maar met de auto ben je er in korte tijd. Er zijn veel verschillende routes, maar de volgende routes zijn de meest directe:

  • Of u uw rondreis nu begint aan de westkust of in het zuiden van Zweden, u moet een veerboot naar Göteborg nemen. U kunt er de nacht in doorbrengen en, afhankelijk van uw bestemming, een veerboot kiezen vanuit Kiel of Stavanger.
  • Wil je de kortste route nemen? Vervolgens neem je de veerboot naar Rødby in Denemarken in Puttgarden, Duitsland. Deze boot vaart elk half uur en doet er ook ongeveer een half uur over. In Denemarken kunt u kiezen tussen een boottocht tussen Helsingør in Denemarken en Helsingborg in Zweden of de beroemde Öresundbrug naar Malmö.
  • Neem je liever geen boot, dan reis je via een reeks bruggen naar Zweden. In dat geval rijdt u via Hamburg in Noord-Duitsland naar Kopenhagen. Daar rijdt u via de Öresundbrug naar Malmö in Zweden.

Autorijden in Zweden is ongelooflijk.

Alle wegen zijn goed onderhouden en er zijn veel borden om u te helpen uw weg te vinden. Het maakt het rijden heel gemakkelijk en comfortabel! Dit artikel was nuttig voor mij over: wat de tol zou zijn op de wegen die ik zal gebruiken om door Zweden te reizen tijdens mijn reis. Het enige waar ik rekening mee moet houden is de tol van Sundsvall en een paar bruggen waar ik tol voor moet betalen terwijl ik door Stockholm of Göteborg rijd. In deze steden wordt ook een congestiebelasting geheven. Deze belasting is ingesteld om de drukte in het stadscentrum te helpen beperken. Je factuur wordt automatisch naar je huisadres gestuurd, dus je hoeft je auto niet te verplaatsen, wat voor nog meer verkeersproblemen zou zorgen.

De Zweedse verkeersregels.

Het is belangrijk om te weten dat autorijden in Zweden anders is dan u gewend bent. Als je van plan bent om daarheen te rijden, lees dan van tevoren de verkeersregels – je hebt in ieder geval je dimlicht nodig tijdens het rijden. U kunt indien nodig ook de hele weg gebruiken. Je moet een kinderzitje gebruiken voor je kinderen tot 7 jaar. Snelheidslimieten zijn 50 km/u binnen de bebouwde kom en 70 km/u daarbuiten. Als u op de snelweg rijdt, mag u maximaal 90 km/u rijden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.