Winterpret in Zweden

Winterpret in Zweden

Ben jij helemaal dol op de kou en wil je dit graag vieren in een winterwonderlandschap? Dan is Zweden de bestemming bij uitstek. Neem je hele gezin mee! Ook al houden je kinderen eerder van tropisch houden, neem ze mee en laat een nieuwe wereld voor hen opengaan. Overtuig ze om deze keer mee af te reizen naar het einde van de wereld. Het hoge Noorden waar de Arctische cirkel zich bevindt. Ga op jacht naar het Noorderlicht, neem deel aan een hondenslee race, verblijf in een ijshotel en vergeet zeker geen bezoekje te brengen aan de Sami bevolking. 

De ultieme winteractiviteit hondensleeën

Laat vrolijke, energieke huskies de leiding nemen. In een slee door het winterlandschap reizen achter een roedel opgewonden honden is een unieke ervaring die je niet mag missen. Het is een unieke manier om het adembenemende landschap te ervaren en tegelijkertijd te genieten van een waanzinnige, snelle activiteit.  Heb je een hoge bloeddruk en zijn mama en papa niet (meer) zo avontuurlijk aangelegd? No problem! Dan kun je natuurlijk ook veilig vanaf de zijlijn een hondenslee race aanschouwen. Ben op alles voorbereid met je dagelijkse benodigdheden in een kleine rugzak heren

Spendeer een paar nachten in een ijshotel

Nee, een ijshotel is niet alleen louter een ijssculptuur die gemaakt werd om een levensechte versie te maken van het ijskasteel uit de animatiefilm ‘Frozen’. Het zijn levensechte verblijfplaatsen die uit ijs en sneeuw gesneden worden. De parel in de Arctische Cirkel is ongetwijfeld Icehotel 365. Het originele IJSHOTEL in Jukkasjärvi, ’s werelds eerste hotel gemaakt van ijs, staat bekend om zijn unieke concept, oogverblindende kunstwerken en sprookjesachtige sfeer. Dit innovatieve gebouw, gelegen in het kleine arctische dorpje Jukkasjärvi, behoort tot de topattracties van Zweden en trekt elk jaar duizenden toeristen naar de regio Lapland. Dit hotel is heel het jaar door te bezoeken! Bovendien is er een grote kans dat je bezoek nog magischer wordt, want dit is dé plek en het perfecte tijdstip om het Noorderlicht te aanschouwen. Pak die rugzak kind in en ga erop uit!

Dompel jezelf onder in de Sami cultuur

Ben je toe aan een beetje lichamelijke rust na al deze adrenalineverhogende activiteiten? Kies dan om een vleugje cultuur op te snuiven door een rendierboerderij te bezoeken.  Als je in het hart van Zweeds Lapland bent, boek dan niet alleen een rendiersledetocht, maar krijg ook inzicht in het leven van een rendierherder. Bezoek een rendierboerderij voor een dag. Een professionele rendierherder zal je dan leren hoe je de rendieren moet besturen, voeden en verzorgen. Hierdoor steun je hun ook en voorzie je ze van een extra inkomen. Zo kunnen ze hun traditie behouden want het wordt steeds moeilijker voor ze om hun cultuur te behouden. Het leven als een sami rendierherder is namelijk hard en primitief. De Sami-bevolking is het enige inheemse volk in de Europese Unie. Ze leven al duizenden jaren in het Noordpoolgebied. Hun cultuur van het hoeden van rendieren is fascinerend. Oorspronkelijk waren de Sami-mensen jagers en verzamelaars, maar later gingen ze in de 17e eeuw over op het hoeden van gedomesticeerde rendieren. Safe travels! 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.