Wintersport Zweden

Wintersport Zweden

Wintersport Zweden. De ideale bestemming voor het hele gezin. Uitstekende voorzieningen, en vaak goedkoper dan de bekende gebieden in de alpenlanden. Maar er is meer, zoals bijvoorbeeld vaak gratis skipassen voor kleinere kinderen.

Skigebieden

Åre

Åre is het grootste skigebied van Scandinavë met 103 pisten op een hoogte van 380 tot 1274 meter. Het is een ideaal skigebied voor zowel beginners als gevorderden.

Idre fjäll

Idre fjäll is een perfecte wintersportbestemming als je wilt skiën met je gezin in een ietwat ruig en uitgestrekt skigebied. 42 pisten en voor de langlaufers 74 kilometer loipen en 13,5 kilometer verlichte loipen.

Säfsen

Ook skigebied Säfsen is een echte familiebestemming voor zowel skiërs als voor langlaufers. Het skigebied heeft 16 pisten en 115 kilometer loipen. 5 kilometer loipen zijn verlicht.

Orsa

22 pisten en 60 kilometer loipen heeft skigebied Orsa te bieden, met daarnaast ook diverse mogelijkheden om te schaatsen.

Kläppen

Kläppen is een echte gezinsbestemming bij de skigebieden van Sälen. Skiërs van alle niveaus zullen in Kläppen perfecte omstandigheden vinden, met ook faciliteiten zoals snowpark, funpark en veel activiteiten.

Meer Wintersporten

Bij skiën en snowboarden houdt wintersport in Zweden niet op. Een wintersportland bij uitstek, wat de vele Zweedse wereldkampioenen in diverse wintersporten al bewezen hebben.

Tochten met de snowscooter of met de hondenslee, en als de temparatuur iets te koud is is daar altijd nog het typische Zweedse tijdsverdrijf de sauna. Overigens kan je in dit prachtige en witte land ook perfect IJsvissen.

Sneeuwfestival Kiruna

Het Kiruna sneeuwfestival is het grootste sneeuwfestival in Europa, en kunstenaars van over de hele wereld komen in Kiruna de mooiste sneeuwsculpturen maken.

In het centrum worden allerlei activiteiten georganiseerd, waaronder wedstrijden voor sledehonden en rendieren. ’s Avonds en ’s nachts krijgt het festival nog een extra romantisch tintje, omdat in Kiruna het Noorderlicht vaak is waar te nemen.

Geen reactie's

Geef een reactie