Zuid-Zweden

Zuid-Zweden

Zuid-Zweden is het dichts bevolkt deel van het land. Ongeveer 80% van de Zweden woont hier. Zuid-Zweden is minder ruig dan het noorden, maar biedt wel heuvelachtig terrein met veel bossen en een gematigder klimaat.

Een regio die de vakantieganger veel te bieden heeft.

Skåne

Skåne wordt wel gezien als het land van de kastelen, en is de meest zuidelijk gelegen provincie van het land. Hier liggen ook de steden Trelleborg en Helsingborg, die sinds de komst van de Sontbrug een stuk rustiger zijn geworden, en Malmö.

Een gevarieerde regio die echt alles te bieden heeft wat je mogelijkerwijze zou willen (be)zoeken. Prachtige panorama’s, grote bossen, strand en steden, leuke badplaatsjes en heel veel bezienswaardigheden.

Småland

Småland staat vooral bekend vanwege de designindustrie en het kristal, en natuurlijk vanwege wellicht één van de grootste auteurs die het land ooit gekend heeft, Astrid Lindgren.

Er is zelfs een heel themapark rond de schrijfster en één van haar meest beroemde hoofdrolspeelster, Pippi Langkous. Ook zeker de moeite waard om te bezoeken is Klamar Slottet, het best bewaarde renaissanceslot in Zweden.

Öland en Gotland

Zuid-Zweden kent twee prachtige eilanden, Öland en Gotland. Öland is het kleinst, alhoewel het 137 kilometer lang is en op haar smalst 4 kilometer, en via een 7 kilometer lange brug verbonden met het vaste land. Het eiland staat bekend om de unieke flora en fauna, en om de twee burgruïnes Eketorp en Ismantorp.

Götland heeft een eigen microklimaat en kan alleen per boot bereikt worden. De reis naar het eiland duurt ongeveer 3 uur. Kenmerkend voor Gotland is de stad Visby. Visby kent een 3 kilometer versterkingsmuur, en was vroeger een erg rijke stad.

De Zee

Zuid-Zweden kent uitgestrekte kustlijnen langs het zuidelijke punt en natuurlijk op de eilanden. Een uniek schouwspel waarbij het uitzicht steeds weer veranderd. Langs de kust liggen diverse schilderachtige vissersdorpjes, en diverse leuke havens.

Tags:
Geen reactie's

Geef een reactie