Zweden, een prachtige combinatie tussen natuur en cultuur

Zweden, een prachtige combinatie tussen natuur en cultuur

Op vakantie naar Zweden? Dan zul je genieten van een prachtig land waar cultuur en natuur zich op een bijzondere manier manifesteren. Het is dan ook aan te raden om tijdens je verblijf het hele Scandinavische land door te trekken om de schoonheid van zowel de natuur als van de bijzondere steden te ontdekken. In deze blog nemen we je mee door Zweden, zodat jij goed voorbereid op vakantie kunt.

De natuur van Zweden

Denk je aan Zweden, dan zie je prachtige bosrijke natuurgebieden voor je. Het land is rijk aan grote meren die zijn omgeven door hoge naaldbomen. Zweden beslaat sprookjesachtige gebieden waar je je als mens laat verwonderen door de kracht en schoonheid van de natuur. Deze gebieden zijn bovendien een geweldig decor voor diverse sportactiviteiten. Het is dan ook zeker aan te raden om tijdens je vakantie een dag te kanoën op het water en een lange wandeltocht te maken. Ook je wekelijkse sportsessies die je thuis doet, kun je hier heel goed doen. Moet je alleen niet vergeten om bij vertrek ook je sport bh en sportleggings in te pakken. Bekijk bovendien de mogelijkheid om te kamperen, zodat je echt volledig kunt genieten van een uniek avontuur midden in de Zweedse natuur.

De cultuur van Zweden

Zweden is absoluut aan te raden als je van natuur houdt. Bezoek je daarnaast culturele hoogtepunten in het land van je bestemming, ook dan kom je in Zweden aan je trekken. Bezoek de diverse steden van Zweden om te ontdekken hoe gevarieerd en modern de cultuur is. Vooral de hoofdstad Stockholm is een van de plekken die je tijdens je vakantie aan Zweden moet bezoeken. Het is een prachtige historische stad die kenmerkend is door de vele wateren die er dwars doorheen stromen. Niet voor niets noemt men deze stad het Venetië van het Noorden.

Zweeds eten

Denk je aan Zweeds eten, dan denk je mogelijk aan de smakelijke gehaktballetjes die je bij Zweeds grootste keten IKEA in Nederland kunt bestellen. Tijdens je verblijf in Zweden , moet je deze bekende Köttbullar zeker ook bestellen. Per restaurant zal het recept verschillen, maar de gehaktballetjes zijn absoluut het proberen waard. Zeker omdat ze doorgaans worden geserveerd in combinatie met aardappelpuree en een zoete cranberrysaus. Andere lekkernijen die we in Nederland kennen, maar die in Zweden vele malen beter smaken, zijn onder andere knäckebröd met hartige topics en kanelbullar, een zoet kaneelbroodje. 

Een souvenir uit Zweden meenemen?

Ga jij tijdens je vakanties niet naar huis voordat je de lokale souvenirwinkels hebt bezocht? Stap je een souvenirwinkel in Zweden binnen, dan word je gegarandeerd welkom geheten door felrode, houten paardjes in alle maten. Dit houten paard heet het Dalapaard en is het symbool in Zweden. Bijzonder aan de paardjes is dat ze met de hand beschilderd worden, waardoor iedere tekening weer anders is. Alleen de felrode ondergrond is steeds gelijk. Wellicht leuk om gelijk het museum in Nusnäs te bezoeken waar te zien is hoe deze Dalapaardjes gemaakt worden.

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.