Rondreis maken door Zweden? Dit moet je gezien hebben!

Rondreis maken door Zweden? Dit moet je gezien hebben!

Ben je van plan om dit jaar een rondreis te gaan maken door Zweden? Dan best je vast al bezig met het plannen van je reis. Als je een langere rondreis maakt, is het ook wel verstandig om een beetje te plannen waar je heen wil. Zo kun je ook alvast hotels of B&B’s gaan regelen waar je onderweg kunt overnachten. Zweden is enorm vergeleken met ons kikkerlandje en er zijn zoveel mooie plekken te vinden. In dit artikel zetten we een aantal dingen op een rij die je echt gezien moet hebben als je naar Zweden gaat!

De hoogste waterval van Zweden

Ga je dit jaar rondreizen in Zweden? Dan moet je in ieder geval de hoogste waterval van het land bezoeken. Deze waterval vind je in het Nationaal park Fulufjället, op de grens met buurland Noorwegen. Als je van wandelen houdt, kun jij je hier de hele dag vermaken. Het is namelijk echt een wandelparadijs met zo’n 140 kilometer aan wandelroutes. Bezoek je Zweden in de winter, wees dan voorbereid op een pak sneeuw. Er zijn verschillende routes die je kunt lopen naar de hoogste waterval van het land, de Njupeskär, die maar liefst 90 meter hoog is. 

Het Noorderlicht opzoeken in Lapland

In het hoge Noorden van het Zweedse Lapland vind je de bijzondere stad Kiruna. Deze stad ligt op de hoogste berg van het land, op een hoogte van wel 2014 meter. In het winterseizoen is het in deze regio erg donker. Er zijn zelfs twintig opeenvolgende dagen waarop de zon helemaal niet opkomt. Dat klinkt misschien een beetje depri, maar aan de andere kant vergroot het wel aanzienlijk de kans dat je het Noorderlicht te zien krijgt. Dat is pas echt een magisch moment!

Even geen zin in auto’s? Bezoek Göteborg!

Heb je even geen zin in verkeer om je heen? Bezoek dan de autovrije eilanden in de archipel van Göteborg. Göteborg is niet alleen de op één na grootste stad van Zweden, het heeft ook de belangrijkste haven van het land. Dit, en het rijke maritieme verleden, zie je duidelijk terug als je door de stad loopt. De stad wordt regelmatig vergeleken met Amsterdam door zijn vele grachten. Dit is ook niet zo gek, want Nederlanders hebben geholpen met het bouwen van de stad in de 17e eeuw. Als je Göteborg bezoekt, moet je zeker een tocht boeken door de archipel van de stad. Je vaart dan langs de kustlijn en krijgt de kans om enkele van de duizenden eilanden te bezoeken, waarvan het zuidelijk deel helemaal autovrij is. 

De hoofdstad Stockholm 

De hoofdstad van Zweden is gelegen op veertien verschillende eilanden en is dus helemaal omgeven door water. Waar Göteborg wordt vergeleken met Amsterdam, wordt Stockholm vergeleken met Venetië. Het centrum van de stad beslaat een heel eiland en heeft de bijnaam Gamla Stan. Het stadscentrum is gevuld met leuke huizen in allerlei kleuren en je vindt er een sfeervolle winkelstraat. Ben je een kunstliefhebber? Dan moet je zeker de ondergrondse kunstgalerij Metro Art bezoeken. Op 90 van de 100 metrostations in Stockholm vind je prachtige muurkunst. 

Een unieke overnachting in het IJshotel

Als je op je rondreis graag een unieke overnachting wil boeken, raden we het IJshotel in Jukkäsjarvi aan. Het hotel in het Zweedse Lapland is van december tot en met april geopend ieder jaar. De kamers in dit hotel worden elk jaar opnieuw gerenoveerd met nieuwe designs nadat hun voorgangers zijn gesmolten. Overnachten in dit hotel is, zoals je waarschijnlijk wel verwacht, niet goedkoop. Het is echter een iconische plek in Noord Zweden die je echt een keer bezocht moet hebben, of je er nu overnacht of niet. 

Geen reactie's

Sorry, het is niet mogelijk om te reageren.